RSS

QUÈ ÉS EL CASAL POPULAR LA TORXA D’HORTA?

La Torxa d’Horta és un casal popular alliberat des del novembre de 2007. L’assemblea de joves d’Horta - Guinardó és l’organització política que ha tirat endavant la remodelació de l’espai amb la col·laboració d’algunes veïnes i veïns que han contribuït amb l’aportació de material, treball o mobiliari. El projecte de La Torxa d’Horta pretén ser un lloc de trobada al barri d’Horta per tal de reforçar el teixit social mitjançant debats, reunions i altres activitats a iniciativa de les entitats, associacions o persones del barri.

Amb el pretext d’oferir un espai on desenvolupar aquells projectes que necessitin una infraestructura pròpia, La Torxa d’Horta proposa a les veïnes un model alternatiu d’organització popular, en el qual el poder protagonista recau en les persones, sobretot joves, que conviuen i treballen a Horta, donat que són qui representa al barri, li dóna vida en primera persona, així com tot una sèrie de principis contraposats als imperants. En aquest sentit, posa èmfasi en l’autoorganització, l’autogestió i l’autodeterminació dels veïns i veïnes per elles mateixes.


Cal tenir en compte que és un projecte nou i costós, que necessitarà temps i experiència per arribar als objectius desitjats. No obstant, amb disposició i confiança en aquest projecte l’espai alliberat del C/Porto 12 bis podrà ser recuperat com el casal popular La Torxa d’Horta.